bel ons meteen

Advocatenkantoor Velthoven

Deelnemingsvormen hennepteelt

Naast de pleger van hennepteelt is ook de medepleger en de medeplichtige strafbaar.

Een pleger is degene die teelt, bewerkt en verwerkt binnen de hennepteelt. Er is sprake van medeplegen indien u tezamen in een bewuste, nauwe samenwerking met anderen gewerkt hebt binnen de hennepkwekerij. Dit kan het geval zijn als degene alleen knipt of water geeft. Bij medeplichtigheid gaat het om behulpzaam zijn bij de hennepkwekerij. Dit kan zijn telen, bewerken of verwerken.

Al bovenstaande deelnemingsvormen hebben hun eigen wettelijk vereisten, waarbij er ook raakvlakken zijn. De strafmaat kan echter verschillen. Kortom, indien u verdacht wordt van betrokkenheid bij hennepteelt (ook indien de Politie u uitnodigt voor verhoor) schakel ons kantoor dan in en neem direct contact op met mr. J. Velthoven.

Delen op