bel ons meteen

Advocatenkantoor Velthoven

Rijbewijs ingevorderd

Als u de verkeersveiligheid in gevaar brengt (door te rijden met te veel alcohol op of drugsgebruik, te hard rijden), dan kan de Politie uw rijbewijs in beslag nemen.

Uw rijbewijs wordt naar het CVOM te Utrecht gestuurd en de officier van justitie laat u binnen 10 dagen schriftelijk weten of u uw rijbewijs direct terugkrijgt. Indien u uw rijbewijs niet terugkrijgt, dan bericht de officier van justitie u de inhoudingstermijn van uw rijbewijs.

Indien er sprake is van een inhouding, dan is het vrijwel altijd verstandig een klaagschrift in te dienen bij de Raadkamer van de bevoegde rechtbank. U verzoekt dan om een voorlopige teruggave, omdat u het rijbewijs dringend nodig heeft.

Indien u tijdens de inhouding van het rijbewijs toch gaat rijden, dan pleegt u een misdrijf. Daar staan hogere geldboetes op en bij herhaling ook gevangenisstraf.

Ook in het geval van een dagvaarding om voor de politierechter te verschijnen is rechtsbijstand verstandig. Er worden immers in verkeerszaken hogere geldboetes opgelegd en rijontzeggingen.

Ons kantoor staat wekelijks verdachten bij in verkeerszaken. Ook de zogenaamde artikel 6 WvW 1994 (ongeval aan schuld te wijten) en artikel 5 WvW 1994 (gevaarzetting).

Delen op